logo

Actualitat Notícies

Consum i autonomies creuaran la llista d'addictes al joc en línia i presencial
Consum i autonomies creuaran la llista d'addictes al joc en línia i presencial

 

Quan algú detecta algun problema derivat del joc, una de les mesures de protecció a Espanya és la inscripció en un registre d'autoprohibits.

El Ministeri de Consum i les comunitats coordinaran a partir d'ara els registres d'autoprohibits del joc presencial i en línia, amb el que una persona que no vulga jugar i s'haja inscrit en el del Ministeri, no podrà accedir a portals de joc electrònic, de competència estatal, ni a establiments físics, de competència autonòmica.

A més, una persona que s'haja inscrit en un registre autonòmic no podrà accedir a un establiment de joc en la seua comunitat, però tampoc podrà fer-lo en una altra diferent a la seua. Aqueix és l'acord al qual ha arribat el Consell de Polítiques del Joc, òrgan de participació i coordinació entre l'Estat i les comunitats, a proposta de la Comissió Sectorial per a protegir més les persones que decideixen ser excloses d'aquesta activitat.

En donar-se d'alta en el registre d'autoprohibits es bloqueja l'accés a portals de joc en línia

L'objectiu de l'acord aconseguit entre Consum i les comunitats, segons el Ministeri, suposa en definitiva que els efectes de la inscripció en un dels registres s'estenguen a tots els altres. Quan algú detecta algun problema derivat del joc, una de les mesures de protecció que existeixen a Espanya és la inscripció en un registre d'autoprohibits, que bloqueja el seu accés a aquesta activitat. En donar-se d'alta voluntàriament, l'administració i les empreses prohibeixen l'entrada a portals en línia, on es pot apostar o participar en jocs d'atzar.

En l'actualitat, existeix un registre de caràcter estatal, el Registre General d'Interdiccions d'Accés al Joc (*Rgiaj), i cada comunitat autònoma posseeix un propi. El *giaj ha aconseguit ja els 60.000 inscrits, 3.700 més que a l'inici d'enguany, i aquests no poden accedir al joc en línia. Els inscrits en les comunitats no ho poden fer als establiments físics de joc que requerisquen una identificació prèvia en les autonomies.

Durant la trobada que ha mantingut Garzón amb els consellers del ram, el ministre ha anunciat que, el Ministeri sotmetrà a informació pública, a partir de demà, el projecte de reial decret pel qual es regula el desenvolupament d'entorns més segur de joc.

Consulta la notícia original ACI

© 2021 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías