logo

Actualitat Notícies

El 90% dels consumidors va observar descomptes ‘falsos’ en l’últim període de rebaixes

Segons una enquesta de Facua-Consumidorsen Acció, 9 de cada 10 consumidors va observar descomptes que no eren reals durant l'últim període de rebaixes. L'enquesta es va realitzar a més d'1.300 consumidors i ve a alertar als ‘clients’ d'aquest tipus de frau just un dia després de l'inici oficial de les rebaixes.

En concret, el 25% dels enquestats indica que va detectar aquestes irregularitats en gairebé tots els establiments que va visitar, el 27% assenyala que va apreciar aquest frau en la majoria de les tendes i el 36% que ho va veure en alguns comerços.

Segons l'enquesta que recull Europa Press, tan sol el 12% planteja que no va percebre que hi hagués productes amb descomptes falsos en cap de les tendes a les quals va acudir.

En aquest sentit, la plataforma Facua ha llançat el hagstag #TimoRebajas per denunciar aquest tipus d'irregularitats a les xarxes socials. Fraus que les autoritats de Consum autonòmiques haurien de tenir més escrutats a través de controls i sancions, planteja l'organització presidida per Rubén Sánchez.

Finalment, FACUA recomana als consumidors que no es deixin encegar pels enormes descomptes que suposadament s'apliquen en molts productes.

Per a això, destaca tres característiques indispensables a les quals parar esment abans de comprar: “Si el preu final és realment raonable, si el producte resulta necessari o si representa un capritx assumible que no provocarà un arriscat augment dels seus nivells d'endeutament”, com informa Europa Press.

Pot consultar la notícia original ACI

© 2018 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías