logo

Actualitat Notícies

Datos que debes saber como consumidor sobre la red compartida

A partir d'abril, els dispositius mòbils que s'embenen a Mèxic hauran d'estar habilitats amb la banda de 700 MHz perquè siguin compatibles amb la xarxa compartida, disposició que no haurà de provocar un augment en el preu dels equips.

El comissionat de l'Institut Federal de Telecomunicacions (Ift), Arturo Robles Rovalo, va explicar que d'acord amb un estudi de mercat realitzat per la Unitat de Política Regulatòria, el cost d'habilitar aquesta banda és menor a un dòlar, per la qual cosa no hauria de tenir un impacte en els preus finals al consumidor.A partir d'abril, els dispositius mòbils que s'embenen a Mèxic hauran d'estar habilitats amb la banda de 700 MHz perquè siguin compatibles amb la xarxa compartida, disposició que no haurà de provocar un augment en el preu dels equips.

El comissionat de l'Institut Federal de Telecomunicacions (Ift), Arturo Robles Rovalo, va explicar que d'acord amb un estudi de mercat realitzat per la Unitat de Política Regulatòria, el cost d'habilitar aquesta banda és menor a un dòlar, per la qual cosa no hauria de tenir un impacte en els preus finals al consumidor.

“Les noves terminals que arribin a Mèxic hauran de tenir un preu similar a les quals actualment existeixen. L'evolució en el reemplaçament és d'un any, o any i mitjà, per tant, en aquest període totes les noves terminals que entrin ja tindran habilitada la banda de 28”, va dir.

En aquest sentit, Robles Rovalo va avançar que s'espera que serà fins a 2020 quan tot els telèfons cel·lulars amb tecnologia 4G que s'utilitzin al país, tinguin accés a la Xarxa Compartida.

Al desembre de 2017, el Ift va publicar en el Diari Oficial de la Federació una disposició tècnica perquè tots els telèfons cel·lulars del país hagin d'habilitar la banda de 700 MHz, amb l'objectiu que siguin compatibles amb la Xarxa Compartida.

“La disposició tècnica es va fer per assegurar que tots els dispositius que arribin a Mèxic, que siguin 4G, tinguin habilitada està banda (…) només se'ls va demanar als quals van a arribar amb 4G, atès que la 2G i la 3G a Mèxic no van a utilitzar la banda de 700, per la qual cosa no hagués tingut sentit utilitzar-la”, va assenyalar.

El comissionat de la Ift va assegurar que tampoc existeixen indicis que una mínima quantitat o una cinquena part del parc d'equips a Mèxic, tingui accés a aquesta xarxa.

“És més el parc que ho pot utilitzar i no només el 22 per cent, sinó qualsevol que tingui les tres bandes es pot moure en les cobertures que hi ha actualment, addicional a la qual tindrà la Xarxa Compartida, que arribarà al 92 per cent de la població”, va precisar.

Robles Rovalo va afirmar que la normativa és per tots els cel·lulars, inclosos els de gamma baixa, i es va emetre amb l'objectiu que siguin exequibles a tota la població i interoperables entre tots els operadors.

No obstant això, va puntualitzar que els telèfons que actualment s'utilitzen al país, seguiran amb el seu servei i funcionalitat amb les actuals xarxes, però serà a partir d'abril que totes les terminals que ingressin a Mèxic tinguin habilitada la banda de 700 MHz.

“Això no vol dir que els consumidors han de tirar el seu telèfon i comprar un de nou. Això és que els operadors ha d'oferir terminals 4G que ja incloguin aquesta banda”, va aclarir.

La xarxa compartida és una xarxa majorista que el seu objectiu és portar serveis de comunicacions avançades a la major part de la població i disminuirà els preus dels mateixos.

D'acord amb la Secretaria de Comunicacions i Transports (SCT), oferirà els seus serveis a un 30 per cent de la població pel 31 de març proper, i ho ampliarà al 85 per cent per a la fi de 2020.

Encara que es completarà abans de gener de 2024, quan el 92.2 per cent tingui accés a la xarxa de banda ampla més moderna i eficient al mercat mexicà i a nivell internacional.

Pots consultar la notícia original AQUI

© 2019 - Sernutec - Servicios y Nuevas Tecnologías